Πιστεύετε ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ είναι αρκετή για την προώθηση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων;

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Καραμανλής κοντά στους πυρόπληκτους

Στις περιοχές που επλήγησαν πριν λίγες μέρες από τις καταστροφικές φωτιές βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για άμεση αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:
-Προχωρούν οι διαδικασίες για 6000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ για την αποκατάσταση των ζημιών
-Θα ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες για τον καθαρισμό και τη συντήρηση των ιστορικών μνημείων στην Αρχαία Ολυμπία
-Όλα θα είναι έτοιμα το Μάρτιο, όπου θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Πεκίνου.
-Θα αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος εθνικός και κοινοτικός πόρος με στόχο την επούλωση των πληγών και τη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής
-Προέχει η όσο το δυνατόν γρηγορότερη και ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων για την ανασύσταση του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου
-Οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν θα αναδασωθούν και ο φυσικός πλούτος θα αποκατασταθεί πλήρως
-Θα ενταθούν τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ώστε να προληφθούν νέες καταστροφές ενόψει χειμώνα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί εθνική ανάγκη οι άνθρωποι της περιφέρειας να μείνουν στον τόπο τους και δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλιστεί το εισόδημα των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ξαναμπούν στην παραγωγή.

Κατά την επίσκεψη του συμμετείχε σε συσκέψεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, ενώ επέβλεψε όλα τα έργα αποκατάστασης και ιδιαίτερα αυτά στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο δάσος του Καϊάφα. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Άμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Δημαρχείο Ζαχάρως, ο δήμαρχος Π. Χρονόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Καραμανλή που από την πρώτη στιγμή έδειξε αποφασιστικότητα και τόλμη και συγκινήθηκε ιδιαίτερα, όταν παρουσία του πρωθυπουργού, περιέγραφε την τιτάνια μάχη που έδωσε ο αντιδήμαρχος της περιοχής για να σωθεί από τις φλόγες. Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από λίγη ώρα ο αντιδήμαρχος υπέκυψε στα τραύματά του.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν επισκέφθηκε τους πυροπαθείς προεκλογικά για να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δεσμευτεί μέτρα για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν, αλλά μετεκλογικά, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του για άμεση υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων της νέας διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: