Πιστεύετε ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ είναι αρκετή για την προώθηση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων;

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ζητήματα...ονομάτων

Χωρίς νέα πρόταση από το Μάθιου Νίμιτς ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι δεν έχει καμία νέα πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του η υποβολή προτάσεως για το όνομα.
Η συνάντηση έγινε στη σκιά της αναγνώρισης του γειτονικού κρατιδίου με το όνομα "Μακεδονία" από τον Καναδά. Σημαντικό είναι αυτό που τόνισε η ίδια η κα Μπακογιάννη που υπενθύμισε ότι ο δρόμος των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση περνάει από το θέμα του ονόματος, δύο εβδομάδες μετά τον σαφή υπαινιγμό του πρωθυπουργού για χρήση του δικαιώματος του βέτο σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
Κι ενώ υπάρχει κινητικότητα στην κυβέρνηση γύρω από το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, το ΠΑΣΟΚ ασχολείται με ένα άλλο ζήτημα ονομασίας...συγκεκριμένα επωνυμίας. Φυσικά και γίνεται αναφορά για το ζήτημα γύρω από το επίθετο του κ. Βενιζέλου. Όλα ξεκίνησαν όταν αποστελλόταν μαζικά σε κινητά τηλέφωνα το μήνυμα: " λέγεται Τούρκογλου και έχει αλλάξει το όνομά του". Αργότερα και στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια wikipedia αναφερόταν στο λήμα Ε. Βενιζέλος: "Venizelos, originally Evangelos Tourkoglou (he changed his name by deed poll) was born in Thessaloniki, Greece."
Ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε άμεσα και σε επιστολή ανέφερε ότι: "η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του νομού Ευβοίας, όπου απαντάται συχνά το επίθετο Βενιζέλος». «Ευτυχώς δε στην Εύβοια», συνέχιζε, «διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς)». «Φέρω το φυσικό μου επίθετο», κατέληγε, «και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση». Η αιχμή για το Γ. Παπανδρέου είναι κάθε άλλο παρά εμφανής.
Όλα τα παραπάνω ίσως αποτελέσουν και χρήσιμο εργαλείο για το ΠΑΣΟΚ που εκτός από αρχηγό αναζητά και τα αίτια της ήττας του στις πρόσφατες εκλογές. Δεν μπορεί ένα κόμμα εξουσίας που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, όταν η κυβέρνηση ασχολείται με ένα καίριο εθνικό ζήτημα, να ασχολείται με πατρώνυμα, ψευδώνυμα και κληρικολόγια.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ..ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ?ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Κος ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ.ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΜΕΙΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΥΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ "ΑΜΑΥΡΩΜΕΝΟ" ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ.
Ο ΚΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ.ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΣΠΙΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ?ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?

ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ", Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΟΣ. ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ....ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.......