Πιστεύετε ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της ΝΔ είναι αρκετή για την προώθηση και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων;

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Νέος Βουλευτής Χίου ο Γιάννης Κοσμίδης

Με πολυετή πείρα και ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση και με τα πολιτικά πράγματα του τόπου μας, ο Γιάννης Κοσμίδης δίκαια εκλέχθηκε βουλευτής Χίου στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Η πρωτιά της ΝΔ στο νησί ήρθε ως επιβράβευση του κυβερνητικού έργου με επίκεντρο την περιφέρεια και ήταν απόρροια της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις. Ο Γιάννης Κοσμίδης, εκφραστής μιας ήπιας ανάπτυξης με κέντρο της τον άνθρωπο και το περιβάλλον αναδείχθηκε νικητής κόντρα στις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και το κομματικό κατεστημένο. Μαχητής της τοπικής αυτοδιοίκησης και στέλεχος της ΝΔ από τα φοιτητικά του χρόνια, με μία νέα αντίληψη για την πολιτική και την κοινωνία έλαβε ισχυρή εντολή όχι μόνο για να εκπροσωπήσει τη Χίο στο Κοινοβούλιο απλά για να καλύψει τη θέση του νομού στα έδρανα, αλλά και για να παλέψει με γνώμονα το όραμά του για μια βιώσιμη ανάπτυξη με συναίνεση και σύνθεση.
Μπόρεσε να πείσει όχι μόνο τον κομματικό ψηφοφόρο, αλλά και το σκεπτόμενο Χιώτη, καθώς η εμπειρία του παρελθόντος έδειξε ότι η προχειρότητα, η έλλειψη πολιτικού λόγου και δυναμισμού δεν ωφελούν τον τόπο, παρά τον βλάπτουν και τον καθιστούν ουραγό στην ανάπτυξη και στην πρόοδο.
Ο Γιάννης Κοσμίδης μπορεί να μην είχε δίπλα του τα επίσημα στελέχη και τους περισσότερους κομματικούς παράγοντες, αλλά είχε δίπλα του τον κάθε Χιώτη. Το μέσο Χιώτη. Το Χιώτη που ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον, μια "Νέα Εποχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: